Er is veel te doen om het Sinterklaasjournaal van dit jaar. Veel reacties, emoties en kritiek. Zo ook vanuit christelijke hoek. Ik wil er even wat anders tegen aan kijken.

Even omdenken. Wel eens afgevraagd waar -gem in plaatsnamen voor staat? Het is Oudnederlands voor woonplaats. Ik merk veel pijn bij christenen om “Kruisigem” in het sinterklaasjournaal. Maar als we nou eens zouden omdenken en de kansen zien? Dat we in Nederland nog kunnen spreken van de woonplaats van het kruis?! En ja in Limburg komen we veel kapellen tegen langs de kant van de weg. En wat te denken op waar het journaal op zinspeelt in deze serie? Al die evenementen en feestdagen die niet door zijn gegaan in het afgelopen jaar – zoals ook Pasen en the Passion. Soms kan het helpen om even op de rem te stappen, afstand te nemen, tot 10 te tellen en niet gelijk vanuit je primaire gevoelens te reageren – dat gebeurt tegenwoordig al zo ontzettend vaak, en daar wordt de wereld niet altijd beter van.

Shalom mensen, gezegend weekend!

X