“Alleen samen krijgen we corona onder controle….”

Een zin die mij persoonlijk steeds meer tegen gaat staan. Het lijkt wel dat we van de hele pandemie niets geleerd hebben. Angstvallig blijven we vasthouden aan een poging tot maakbaarheid. Zeiden we met elkaar niet in het begin dat we geconfronteerd werden het feit dat de maakbaarheid niet realistisch is?

Gaan we corona onder controle krijgen? Geen idee. Maar waar we op zouden moeten focussen is naar mijn idee: samen gaan we hier doorheen komen. En ja, wellicht betekent dat ook dat we corona moeten accepteren als onderdeel van deze gebroken wereld. En ja, we mogen ons best doen om goed voor elkaar te zorgen. Maar laten we niet angstvallig blijven vasthouden aan de illusie van maakbaarheid.

Laten we ons best doen en leven vanuit het vertrouwen op God die ons kracht geeft en perspectief biedt.

X