Het is de tijd van terugkijken en vooruitkijken. Ik kijk terug op een bijzonder jaar met heel veel verschillende preekbeurten. Naast het dienen in de eigen gemeente mocht ik dit jaar voorgaan in de volgende gemeentes:
PG Meppel, Hervormde kerk Vriezenveen, PKN Zwolle-Berkum, Baptisten Harlingen, Vrije Gereformeerde Kerk Wolvega, Evangelische Zendingsgemeente Oldebroek, Evangelische gemeente Culemborg, Baptistengemeente De Schutse Hoogeveen, Protestantse Evangelisatie Nieuwlande, Baptisten Appingedam, Hervormde Kerk Zuidwolde, Baptisten Wierden, Baptisten Stadskanaal Noord, Gereformeerde Kerk Genemuiden, Baptisten Zwolle, Ichthus gemeente Coevorden, Gereformeerde Kerk Daarle, Baptisten gemeente Beth-El Hoogeveen, Baptisten Delfzijl.
‘opdat zij allen één zijn’ (Johannes 17:21)
Al sinds jaar en dag wordt ik door kerken van allerlei pluimage uitgenodigd om voor te gaan. Ik vind dat persoonlijk een groot voorrecht. En persoonlijk zie ik het ook als missie om over de kerkmuren heen te kijken en samen als gelovigen op te trekken. Weet je, ik vind het prima dat er zoveel verschillende kleuren zijn – daar heb ik niets op tegen. Zolang we elkaar maar als broers en zussen in de Here willen en kunnen zien. De kerk is op haar best wanneer zij gaat voor de eenheid die Christus voor ogen heeft.
Een woord van dank aan al die kerken waar ik welkom was. Ook komend jaar zijn er weer veel gemeentes die ik mag dienen met het Woord. 7 januari start dat met de Gereformeerde kerk in Berghuizen (’s ochtends) en de Vrije Gereformeerde Kerk in Wolvega (’s middags). 14 januari ben ik weer in de eigen gemeente.