Cursus voor jouw kerk of kring?

Ik heb verschillende cursussen klaar liggen, welke kiezen jullie?
ContactOver mij

Schatgraven in Galaten

De brief aan de Galaten is een van de felste brieven van Paulus. Er wordt bijvoorbeeld gesproken over dat er onder de wet geen weg tot redding is. Dat de Galaten de vrijheid die hun is verkondigd moeten vasthouden. Het is een hele felle brief die stilstaat bij de fundamenten van het geloof. Wil jij meer over die fundamenten van het geloof weten? Volg dan deze Bijbelstudie.

Schatgraven in Efeze

De brief aan Efeze heeft als belangrijkste doel om scheuringen te voorkomen en de eenheid te waarborgen. Het beeld dat de gelovigen samen het Lichaam van Christus zijn. Op het oog is dit nog best een ingewikkelde brief. Maar wannaar je de context leert kennen gaat er een wereld voor je open. Ondanks de verschillen tussen de kerken, toch één blijven. Hoe? Daarover gaan we het samen hebben.

Een liefdevolle gemeente

Een hele uitdaging om één te zijn zoals Jezus zelf voor ons bad. Hoe houden we elkaar vast, ondanks verschillen? Juist in onze gepolariseerde maatschappij een extra uitnodiging voor de kerk om op deze manier zichtbaar te zijn. We duiken dit thema in aan de hand van de brieven van Johannes en Judas. Klaar voor deze uitdaging? Boek dan deze studie!

Leven met de Geest

Deze cursus is heel praktisch gericht op hoe wij als christenen in afhankelijkheid van de Heilige Geest kunnen leven. Daarbij leer je meer over Wie de Heilige Geest is, wat de Heilige Geest doet en wat dat voor jouw leven betekent. Daarnaast is een gaventest onderdeel van deze cursus waardoor je ook meer inzicht krijgt op welke wijze de Heilige Geest werkzaam is door jou. Deze cursus wordt gegeven in 2 dagen met daartussen een digitaal gedeelte dat je op eigen tijd en tempo kunt doen. Waardevol voor zowel nieuw gelovigen als ook mensen die al jaren met de Heer onderweg zijn.

Fundamenten cursus

Waar komt ons geloof vandaan? Wat zijn de pijlers van ons christelijk geloof? Tijdens deze cursus word je me genomen om meer inzicht te krijgen in de basis van ons geloof. Op het moment dat het fundament goed is kun je goed verder bouwen. Een zwak fundament zorgt voor scheuren en instabiliteit. Daarom is deze cursus zeker een aanrader voor kerken die hun leden toe willen rusten. Tijdens deze cursus is er ook alle ruimte om te spreken over de verschillen tussen denominaties en te kijken naar wat ons verbindt. 

Hoeveel momenten?

Alles kan op maat gemaakt worden, maar in principe geldt:

Iedere cursus die hier boven staat bestaat uit 7-8 ontmoetingen (Galaten is ook in een 4 momenten variant). Qua frequentie is 1x per 2-3 weken een mooi getal om aan te houden. Zo is er genoeg ruimte voor eigen studie, maar blijft er wel een duidelijk ritme. 

 

Alleen materiaal?

Kan ik ook alleen gebruik maken van het studiemateriaal?

Nee, deze cursussen worden door mijzelf gegeven. Wellicht dat het materiaal op later tijdstip ook verder wordt uitgewerkt om op die manier gebruikt te worden, maar op dit moment nog niet.

 

Wat zijn de kosten?

Het basistarief is 250 euro per studiemoment (dagdeel).

Mochten kosten een probleem zijn, laat dit dan gerust weten.

De reiskosten bedragen €0,23 per km. Er wordt vanuit gegaan dat er op de locatie een beamer en bijvoorbeeld een whiteboard beschikbaar is